Запомняща се пиеса, която напълни театралния салон! Аплодисменти!

В редакцията на „Знаме” се обадиха няколко наши читатели, за да споделят възторга и одобрението си от авторския спектакъл „Ана от другата страна”, който завчера се игра на търговищка сцена. Направило е впечатление, че салонът на Драматичния театър е бил препълнен с почитатели на театралното изкуство, голяма част от тях млади хора, ученици от търговищките школа, които дори  останали за автографи след края на представлението.

Изключително професионална, талантлива игра на актьорите! Завладяващ, запомнящ се сюжет, много нестандартен, много въздействащ! Това бяха само част от суперлативите, които нашите читатели не скъпяха и ни разказваха въодушевено колко много, духовно ги е докоснала тази  пиеса.

Очевидно, целта на тази търговищка постановка е постигната. А тя е да ангажира младите с едно изненадващо пътешествие сред емблематични женски образи от българската драматургия и литература. Спектакълът е базиран на три произведения:”Железния светилник” на Димитър Талев, „Вампир” на Антон Страшимиров и „Албена” от Йордан Йовков. И отговаря на много младежки питания- какви са младите днес, какви са техните каузи- все въпроси, ориентирани към подрастващите и техните родители…И още нещо, както директорът на Драматичния театър Петър Петров твърди, а именно, че спектакълът трябва да се види  от младите дори и заради това, че който не е чел  тези произведения, може чрез пиесата да се докосне до драматичната съдба на тези три неероятни жени:Султана, Малама и Албена.

Изразената от зрителите реакция доказва, че колективът  на търговищкия театър е направил един много силен спектакъл, с който не случайно предвиждат да участва в конкурса за нова българска драматургия.Браво, аплодисменти!

ДЕЯНА ВЪЛЧЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *