Старт на ремонтните дейности в Детска ясла “Първи юни” и ДГ “Приказка” – Търговище

Официален старт, с „първа копка” бе даден на ремонтните дейности в Детска ясла №1 „Първи юни“ гр. Търговище и ДГ №9 „Приказка“ – гр. Търговище. Припомняме, че двата обекта са част от проекта „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура” по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

„Строително-монтажните работи в Детскa ясла №1 „Първи юни“ са на стойност 880 013,19 лв. без ДДС. А цялостната подмяна на наличното оборудване и обзавеждане е в размер на 101 000,00 без ДДС”, каза по време на церемонията по първа копка Никола Станчев, ръководител на проекта. Ремонтните дейности ще бъдат изпълнявани от фирма „Радита”, а срокът за изпълнение – пет месеца.

„В детската ясла ние възпитаваме най-малките граждани на нашия град и сме изключително радостни, че само след няколко месеца ще можем да ги посрещнем в модерна, оборудвана, слънчева и уютна атмосфера, която да чувстват като свой дом”, заяви по време на официалния старт на строително-монтажните работи директорът на Детска ясла №1 „Първи юни“ Росица Иванова. Тя сподели с гостите, че яслата е открита през 1962 г., а от 55 години основен ремонт не е правен.

„Полагаме максимални усилия нашите деца да се чувстват добре с новия облик на детските градини и с европейски условия”, заяви градоначалникът д-р Дарин Димитров.

Строително-монтажните работи в ДГ №9 „Приказка“ са на стойност 1 091 656,05 лв. без ДДС и включват цялостния ремонт и реконструкция  на детската градина. Ръководителят на проекта Никола Станчев уточни, че след приключване на строителните работи ще се извърши цялостна подмяна на наличното оборудване и обзавеждане, което ще бъде на стойност 118 847,00 без ДДС.

„ДГ №9 „Приказка” ще бъде първата изцяло ремонтирана и обзаведена детска градина в Търговище, благодарение на настоящия проект за образователната инфраструктура. Вярваме, че така ще бъдат създадени най-добрите и съвременни условия за обучение, възпитание и отглеждане на децата на Търговище”, каза директорът на ДГ №9 „Приказка” Даниела Димитрова. ДГ №9 е открита през 1985 г.

Официалните церемонии в Детскa ясла №1 „Първи юни“ и ДГ №9 „Приказка“ уважиха кметът д-р Дарин Димитров; заместниците му Рая Матева, Валентин Велчев, инж. Митко Панайотов, председателят на Общински съвет инж. Хатидже Алиева, секретарят на общинска администрация Христалина Халачева, ръководителят на проекта Никола Станчев, екипът му, фирмите изпълнители на строително-монтажните дейности и др.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *