Сдружение на диабетиците и в Търговище

В навечерието на Световния ден за борба с диабета и в нашия град Търговище беше учредено Сдружение на диабетиците. Събитието се случи в малката конферентна зала на хотел „Терра Европа”. Присъстваха 17 бъдещи членове на Сдружението, а очакванията в близко бъдеще са те да нараснат пет-шест пъти повече.

Учредителното събрание избра Управителен и Контролен съвет. За председател на Сдружението единодушно бе избрана Албена Недева, а за секретар Миладин Митев. Гост на учредителите беше Юлия Георгиева – координатор за Среден Североизточен район в България. Тя се спря изключително задълбочено на мястото и ролята на сдруженията на диабетиците в страната по отношение техния здравословен и социален статус.

От името на Клуба на НСО в Търговище приветствие към учредителите на Сдружение „Диабет – Търговище” поднесе Невена Маджарова. Тя също подчерта, че Сдружението ще изиграе огромна роля за днешния и утрешния ден на диабетно болните в Търговище и региона. Редом с членуването в Националната асоциация на диабетиците в България, търговищкото сдружение ще бъде член и на Клуба на НСО в Търговище.

Членовете на сдружението ще участват в редица здравословни и други мероприятия, ще получават помощи от Европейския съюз, ще провеждат срещи с лекари – специалисти в областта на диабета, ще осъществяват социални контакти в различни области на живота.

Маргарита Симеонова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *