ЗАЩО В.БАХНЕВА ПОДАДЕ ОСТАВКА?

Да, факт е, че Веселка Бахнева подаде оставка като председател на Общинския съюз на пенсионерите в Търговище. И това стана след година и половина от отчетно – изборната конференция, на която тя бе избрана с абсолютно мнозинство.

Не претендирам да знам всичко онова, което я е накарало да предприеме този неочакван  ход, но много добре познавам Веселка и съм сигурен, че този ход тя е предприела след дълбоко осмисляне в едната и в другата посока.

Веселка Бахнева е изключително интелигентен и ерудиран човек. Тя се опита да остави в миналото всички рутинни и неефективни действия на бившото ръководство. Нещо повече: тя даде широко поле за реализирането на нови интересни идеи и предложения в многоликия пенсионерски живот, опита се да „облагороди” живота и проявите в пенсионерските клубове в Търговище и общината, беше изключително добронамерена към всеки възрастен човек и неговите проблеми, опита се да води диалогичен и ефективен живот с общинската администрация в Търговище и в София, проведе редица запомнящи се мероприятия и инициативи, беше пример на толерантност в етническо и религиозно отношение. С една реч: беше дълбоко уважавана от всички пенсионери в Търговище и общината.

И щом като при това положение на нещата тя си подаде оставка, значи чашата е преляла и в лицето на председателите на клубовете в общината не получава необходимата подкрепа. А странно защо пасивна остана и Общината?

Сега, до следващата конференция, която ще се проведе през февруари или март идната година, изпълняващ длъжността председател на Общинския съюз на пенсионерите ще бъде председателят на ПК „Пайсий Хилендарски” Петър Бахнев. Дано до напролет разумът сред пенсионерите „роди” нов достоен човек като Веселка Бахнева и той да може да изкара мандата си докрай!
РАДОСЛАВ ЧЕРКЕЗОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *