Народният представител проф. Светла Бъчварова с пет приемни в областта

Народният представител от БСП за търговищки регион проф. Светла Бъчварова говори пред медиите по актуални теми за страната и областта.

По време на пресконференцията, в която взе участие и общинският председател на БСП д-р Светослав Стефанов, проф. Бъчварова каза, че до момента има зададени девет устни и десет писмени въпроса към различни министри в Народното събрание. По думите й, по-голямата част от питанията са свързани с област Търговище и касаят пътната инфраструктура, здравеопазването, хората с увреждания и земеделието. Жители на областта идвали в приемната на проф. Бъчварова именно с проблеми, казуси и въпроси в тези сфери. На брифинга стана ясно още, че народният представител от БСП е внесла седем законопроекта.

„Голямо разочарование за мен беше това, че НС не прие промяната в Закона за храните, което осуетява присъствието на български промишлени и селскостопански стоки във вериги и магазини с над 2 млн. лв. оборот”, каза Светла Бъчварова в Търговище и допълни, че ще продължат да работят по актуалната тема за храните.

„Пет приемни проведох до момента в Търговище, Попово и Омуртаг, като най-често задаваните ми въпроси са свързани със социални проблеми, транспортната инфраструктура, предвижването на документи и бюрокрацията”, разказа народният представител.

Проф. Светла Бъчварова заяви, че БСП ще организира срещи с учители и земеделски производители от област Търговище, в които да бъдат поставени наболели въпроси по темите.

„По този начин считаме, че ще имаме по-сериозни аргументи при защитата на параметрите на партията за бюджет 2018. БСП поема ангажимента да подготви алтернативен бюджет, в който обезателно да се предвидят възможности за подкрепа на ниските доходи на хората, подкрепа на земеделските производители, проблемите на средното и висшето образование и българската наука”, каза проф. Бъчварова.

Тя обърна внимание и на това, че за 120 души от Търговище не е приключила реституцията на земята. Хората имали документи за възстановяване на собствеността, но по една или друга причина, тази собственост не е възстановена. Изводът, който направи народният представител, е, че собствениците на земя не са защитени, за което трябва да се вземат необходимите мерки.

Симона Тодорова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *