14 наказателни постановления за преместваеми обекти в Търговище

14 наказателни постановления, на обща стойност 9 600 лв., са издадени от контролните органи на Община Търговище за нарушения на Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения на територията на общината.

Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения излиза в книжен формат

 Актовете са съставени в периода след март тази година, след като беше даден гратисен период на гражданите и търговците да приведат в съответствие обектите си с изискванията на нормативите. Самата Наредба влезе в сила през май 2016 г. и е съобразена с действащото законодателство.  Контролните органи на Общинската администрация многократно предупреждаваха юридическите лица, основно собственици на заведения  с маси на открито, да спазват реда за разполагането им в обществените зони.   Извършени са 59 проверки в централна градска част, при които са изискани документите за поставянето на 13 павилиона. При 3 от тях са установени нарушения. Издадени са актове и заповеди за премахването им.

Контролната дейност обхвана  и заведенията с маси на открито.  Без разрешения са били поставени такива преместваеми съоръжения към 14 търговски обекта и за тях са съставени констативни актове.

С цел популяризиране текстовете на Наредбата  Община Търговище изготви съвместно с екипа на „Знаме” специално приложение, което ще се разпространява с вестника на 29.09.2017 г. и ще бъде безплатно за читателите му.  Идеята е Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения на територията на община Търговище да стигне до по-широк кръг граждани и юридически лица, които да могат да я ползват в удобен книжен формат.  Във вестника е публикувано и интервю с главния архитект на Общината арх. Дарина Димитрова по темата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *