„Здравей, здраве” – казаха за трети път в Търговище

За трета поредна година ОНЧ „Напредък-1864” и Духовен център „ЕВЕРА” организираха фестивал на здравето.

Под мотото „Здравей, здраве” всички гости на фестивала имаха възможността да научат полезна информация на здравна тематика. В тазгодишното издание на фестивала бяха поканени петима лектори – специалисти, които освен с теория, запознаха присъстващите и с практически съвети и примери. В началото на здравния семинар талантливи деца от съставите на ОНЧ отправиха музикални поздрави към гостите, след което зам.-кметът на Общината Рая Матева приветства организаторите за полезната инициатива – водещи специалисти в България да представят по достъпен начин алтернативни методи на здравословния начин на живот.

„Фестивалът е част от национална кампания за популяризиране на целесъобразен начин на живот в нашето ежедневие с цел изграждане на по-висока култура на отношение към себе си, към природата и към света.Щастливи сме, че и нашия град е домакин на такъв форум”, сподели с гостите Ефросина Ангелова от Духовен център „ЕВЕРА”.

Първата здравна лекция в Търговище изнесе д-р Иван Джеджев, който представи темата „Хомеопатията – път към здравето”.

Д-р Иван Джеджев: „Болестта е променен енергиен модел”.

След него доц. Людмила Червенкова, кинезитерапевт говори за „Паневритмията – здраве за всички сред природата”.

Доц. Людмила Червенкова: „Биофилията е реална нужда от позитивен контакт с природата”.

„Биологично декодиране на заболяванията при децата”, за което разказа Живко Стоилов предизвика множество въпроси от страна на гостите в залата.

Живко Стоилов: „Всяка болест има за причина конфликтен шок, който ни спохожда неподготвени”.

Така любопитна и увлекателна бе и беседата на Снежана Димитрова, нумеролог, която бе подготвила „Нумерология за здравето”.

Снежана Димитрова: „Здравето на човека е заложено в датата му на раждане”.

Своя опит в храненето пък сподели писателят Георги Жеков, представяйки „Живот без диети”.

Георги Жеков: „Какво искам аз от живота?! – всеки трябва да си зададе този въпрос”.

По традиция бе разиграна и томбола, в която награди получиха късметлии от публиката, а за децата имаше разнообразни занимания в детската работилничка „Здравей, здраве”.

Във втория ден на фестивала бяха показани здравословни и подмладяващи практики като Паневритмия – движения на приятна, ритмична музика, китайски упражнения за духа и тялото, йога за всички и други.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *