Да влезем в обувките на хората с увреждания

„Да влезем в обувките на хората с увреждания” – с този призив Търговище отбеляза 25-ата годишнина на Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения (БАЛИЗ).

Празникът се проведе на площада пред Драматичния театър, а събитието уважиха градоначалникът д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, председателят на Общински съвет инж. Хатидже Алиева, зам.-кметовете Емине Якубова, Рая Матева,Валентин Велчев, инж.Митко Панайотов, секретарят на общинската администрация Христалина Халачева, представители на институции и др.

„Идеята на събитието е да дадем шанс на хората с увреждания, те да бъдат с нас, до нас и сред нас, защото хората с увреждания също могат много. Вярваме, че това, което ни прави хора, са нашите способности, а не затруднения”, каза пред публиката председателят на Сдружение „Закрила, обич и вяра” – Търговище Диана Маринова.

В празника взеха участие деца, младежи и хора с умствени и интелектуални затруднения от Помощното училище, от Защитеното жилище в село Лиляк, от Цeнтpoвeтe зa нacтaнявaнe oт ceмeeн тип и пpeдcтaвитeли oт Koмплeкca зa coциaлни гpижи и Koмплeкca зa пcиxичнo-здpaвни гpижи в кв. “Бpяг”.

Децата и възрастните хора с увреждания, които взеха участие в празника, се забавляваха заедно, пяха песни, редиха пъзели и извиха кръшно хоро. С пожелание за здраве и вяра в мечтите в небето над Търговище полетяха 200 цветни балона.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *