Цветан Цветанов посети Търговище и областта

Зам. – председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов бе на работно посещение в област Търговище. В първия ден от своята визита Цветанов посети община Омуртаг и взе участие в събора „И си носим песента” в с.Горно Новково. Вторият ден, по време на организирана пресконференция с медиите зам.-председателят на партията заяви, че 3 млн. лв. държавата ще отпусне за подобряване инфраструктурата на Търговище – за рехабилитацията на 3 км пътна отсечка от пътя Преслав – Попово, преминаваща през града. Още 7 млн. лв. със същото предназначение ще бъдат отпуснати за други обекти в страната.

„Имаме нужда от спокойствие, имаме нужда от консолидация, защото когато държавата е стабилна можем да си позволим да правим допълнителни целеви постановления за решаване проблемите на местната власт и създаване на по-добра среда за живеене”, каза Цветанов в Търговище.

В брифинга участваха още народният представител д-р Венка Стоянова, областният управител Митко Стайков и кметът д-р Дарин Димитров. Пред журналистите д-р Димитров благодари за отпуснатите средства от правителството, с които вече стартираха някои от заложените проекти – като ремонта на „пробива Катрафилов”, санирането на 14 жилищни сгради, реновирането на тренировъчната спортна зала, дейностите по образователната инфраструктура и др.

„Радвам се, че града ще стане по-различен за доброто на всички живеещи в него”, каза пред медиите кметът на Търговище.

Темата за образованието бе другия акцент на пресконференцията. По думите на Цветан Цветанов за следващата година и всяка следваща след това ще бъдат отделяни около 330 млн. лв. повече над досегашния бюджет в сферата на образованието. Освен това по Оперативна програма „Региони в растеж” 600 млн. лв. ще могат да бъдат използвани за образователна инфраструктура (изолация, изграждане и модернизиране на спортни площадки и физкултурни салони в училищата и детските градини).

„По този начин – с необходимите условия и среда, значително би могла да се намали агресията в училищата и сред подрастващите ученици”, заяви Цветанов и допълни, че „за първи път през последните 27 години има готов механизъм за сътрудничество между институциите в образователната система”.

След посещението си в Търговище Цветанов се срещна с общинското ръководство и членовете на ПП ГЕРБ в Попово и Опака. Зам.-председателят на ПП ГЕРБ подчерта, че силната страна на партията им е, че работят между изборите и не се сещат за избирателите, само когато наближи дадена кампания.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *