Ремонти на площадки и чистене на улици след поредни проверки на Община Търговище

Почистване на улици и шахти, възстановяване на повредени бетонни капаци и ремонт на детски площадки. Това разпореди Община Търговище след оглед, извършен по нареждане на кмета д-р Дарин Димитров.
Секретарят Христалина Халачева и началникът на отдела за контрол Ирина Димитрова направиха проверки в района на местността „Драката”, кв. „Запад” 2 и 3, кв. „Малчо Малчев” и други, за които има сигнали и в социалните мрежи.
В резултат на инспекцията в рамките на няколко часа са отстранени повредени елементи от детски площадки. Изготвен е списък на липсващи части и належащи ремонти. От Общинско предприятие „Флора” извършват възстановяването поетапно.
По отношение на сигнала за повредени елементи на площадка в кв. „Запад” 3 директорът на предприятието Асен Чакъров уточни, че този кът за игра е бракуван отдавна. В квартала има две съвременни детски площадки. Предстои изграждане на трета. То ще стартира през втората половина на септември. До нея ще има поставен и фитнес уред.
В описа за повреди на съоръженията на площадките са вписани: счупени дъски, издънени и изкъртени кошчета, излющена боя и други. Има и счупена пързалка, която вероятно е пострадала от вандали.
По сигнал на Общината от „ВиК” отстраниха проблеми с големи увредени бетонни капаци на съоръжения в кв.”Запад” 3.
Екипи на БКС са изпратени в района за почистване на интертни материали на една от свързващата улица, която се нуждае и от ремонт.
На БКС е разпоредено да почистят още няколко улици, включително и „Спиридон Грамадов”, където се отстранява растителност по тротоарите. Проведени са поредни разговори с ръководството на Районното управление да се регулира, в рамките на възможното, движението по тази улица. На нея има много спрели автомобили на платното и тротоара и това затруднява движението.
Секретарят Халачева разпореди отново незабавно почистване на входа на местността „Драката”, където не се спазват никакви норми и въпреки празните контейнери, гражданите създават замърсявания.
Отново напомняме, че приходите от таксите за битови отпадъци от всички т.нар. вилни зони на Търговище са символични. Годишно от тези имоти в общинската хазна за обслужване на сметосъбирането и извозването, снегопочистване и други би трябвало да влизат 2100 лв. Чистенето, на зоните извън регулация, е за сметка на приходите от града.
Проблеми с ползването на контейнерите са установени също в кв.”Малчо Малчев”, както и в части на кв.”Запад”3. В тази връзка ръководството на Общината отново апелира гражданите да спазват правилата за чистота и да проявяват нетърпимост към вандалски действия.
При нередности със сметоизвозването, хигиената и повреди на люлки и съоръжения на площадките, гражданите могат да подават сигнали на тел. 0601 686 12
Ръководството на Общината проучва възможностите за осигуряване на мобилни камери, които ще се местят из различни райони на града, за да се засили контролът по опазване на чистотата и имуществото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *