Общинския съвет в Попово не заседава поради липсата на кворум

„Това е неглижиране на проблема и безотговорно поведение“, коментира областният управител Митко Стайков. „Факта, че кмета и голяма част от общинските съветници не са тук показва неглижиране на проблема и безотговорно поведение“, коментира на извънредното заседание на общинския съвет в Попово днес областният управител Митко Стайков.

То бе свикано от 11 общински съветници, с една единствена точка в дневния ред- „Присъединяване на Община Попово към обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ООД гр. Търговище“.

„Това е много важна точка, касаеща развитието на община Попово във връзка с водоснабдяването и бъдещите проекти, които трябва да се осъществят на територията на общината“, коментира Областният управител Митко Стайков.

И допълни: „От 2 месеца се опитваме да направим консолидация на ВиК Асоциацията, водим разговори с зам.министри и министри, но виждаме едно нежелание от страна община Попово това нещо да се случи. Недоумявам как  нещо, което е полезно за жителите на общината, се неглижира  и не е толкова важно за кмета и общинските съветници от определени политически сили да присъстват на днешната сесия“.

Стайков припомни, че община Попово има готови проекти, половината от които са реализирани и изрази неразбирането си как когато има желание от страна на държавата това нещо да продължи има нежелание от страна на ръководството на общината .

Областният управител се обърна към общинските съветници:

„Вие сте законодателния орган на Община Попово, вие сте хората които решават живота и бъдещето на жителите й. От вашето гласуване зависят съдбите и на хората от останалите четири общини, за да може чрез консолидацията на Асоциацията на Вик –Търговище ние да успеем да усвояваме европейски средства във всички общини на територията на Област Търговище.

Молбата ми е наистина да погледнете сериозно на въпроса и да постигнем една обща цел-подобряване на ВиК-системите на територията на цялата област“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *