Ромският лидер Марчо МАРИНОВ гостува в „Знаме”

В редакцията на „Знаме” дойде ромският лидер Марчо Маринов, за да изкаже благодарност към хората, които тези дни са прекарали на ул.”Опълченска” кабелна телевизия. Това са техниците Николай Ангелов и Жеслав Жеков и тяхната ръководителка Юлия Апостолова от NetWorx телевизия и Интернет. Като потребител, той и неговите съседи били изключително доволни от услугата на този кабелен оператор, от бързата и коректна работа на техниците и от качеството на предлаганата услуга. Момчетата си свършили работата за десетина дена, качествено и в срок. Моля Ви, нека чрез Вашия вестник тези хора бъдат поощрени за добрата им работа, настояваше нашият сладкодумен събеседник.

Впрочем, Марчо Маринов е добре познат български циганин, християнин, който от години живее в кв.”Малчо Малчев” и е един от отговорните, порядъчни жители в този квартал. Дълги години е бил техник в Месокомбината, в Драматичния театър, занимавал се е със земеделие и животновъдство, дълги години е бил председател на ромския клуб в кв.”Малчо Малчев”. Никога не е оставал в живота си без работа, а неговият пример сега следват и  четирите му деца, които също като баща си се  трудят, един от синовете му е Христо Марчев , ръководител в служба”Земеделие”.

Много жизнен, енергичен, уважителен,  ромският лидер на фондация  „Единство”казва  за социалния хал на неговите съкварталци следното: на нас,  ромите, не ни е нужно много- само малко внимание и работа. Има ли работа, всичко е наред…И отново и отново хвали за добрата им работа служителите от кабелната фирма…”З”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *