Митко Стайков се срещна с представители на Съюза на земеделските кооперации

Земеделски производители сигнализираха Областният управител Митко Стайков и отговорните институции за нуждата от ясен регламент при правилата по производство на посевен и посадъчен материал, които да са в интерес на всички, обработващи земя.

В сигналът си те настояват институциите да предвидят процедури, срокове и отговорности, с които да осигурят не само производството на семена и посадъчен материал, но и да обезпечат добросъвестно поведение и защита на интересите и на съседни територии обработвани от другите арендатори и земеделски производители.

„Законът не е уточнил и създал регламент за производителите-как да установят липсата на условия за осигуряване на пространствена изолация, какви документи и в какъв ред да представят.Това води до безконтрол от страна на общините“, посочват производителите от областта.

От своя страна г-н Стайков обеща съдействие при решаване на проблема.
Освен до него, писмото е адресирано до Комисията по земеделие към НС, Министерството на земеделието и храните, Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол и до Националния съюз на земеделските кооперации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *