С „първа копка” стартира изграждането на „пробива Катрафилов”

Стартираха ремонтните дейности по изграждане на „пробива Катрафилов”.

Това се случи по време на официална церемония, в която бе положена символична „първа копка” в присъствието на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, народния представител д-р Венка Стоянова, областния управител Митко Стайков, председателя на Общински съвет инж. Хатидже Алиева, зам.-кметовете Емине Якубова, Рая Матева и инж. Митко Панайотов, секретаря на общинска администрация Христалина Халачева, духовни лица, директори на институции, граждани и др.

Градоначалникът връчи разрешителното за строеж на изпълнителя на реконструкцията – „Пътинженерингстрой-Т” ЕАД. Строителният надзор ще се извършва от „Си Ви Ем – Консулт”, а авторският от „Пецински” ЕООД.

Кметът д-р Димитров припомни по време на церемонията, че изграждането на свързващото трасе между централната градска част с кварталите „Запад” 1 и 2, стана възможно, след като бе отпусната целева субсидия от държавния бюджет, в размер на 1,5 млн.лв.

Проектът за реконструкция на „пробива Катрафилов” включва изграждане на нова улица с две платна по две ленти за движение в една посока.Очаква се да бъде направен нов пробив между ул.”Любен Каравелов” и ул. „В.Петлешков” с дължина 197 метра. А в другия участък от новото трасе – между ул. „В.Петлешков” и бул. „Трайко Китанчев”, с дължина 127 метра ще бъде обособен и паркинг, в който са заложени 57 места. Ще бъде извършена и реконструкция на съществуващите ВиК и електро мрежи. По цялото трасе се очаква да бъдат положени и нови настилки със съответните отводнителни съоръжения и маркировка.

Срокът за изпълнение на цялостния ремонт е 180 дни, но очакванията на общинското ръководство са, че дейностите ще приключат по-рано, преди края на годината.

„Много работа свършихме и още повече ни чака. Обединените ни усилия, желанието ни за развитие и обновяване няма как да не доведат до успех”, каза пред търговищенци д-р Димитров.

В края на церемонията ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи водосвет и пожела спорна работа на фирмите при строежа и изграждането на дългоочаквания за всички търговищенци „пробив Катрафилов”.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *