Изграждат отново футболния отбор на „Светкавица”

По време на организирана пресконференция треньорът на футболен клуб „Светкавица” Диан Кирилов – Дуци заяви, че започват отново да градят търговищкия отбор.  Треньорът подчерта, че ще разчитат изцяло на местни футболисти и един-двама, които пътуват. Мълниите вече започнаха тренировки с 14 състезатели, а на 5-ти август се очаква да бъде официалното представяне на отбора пред търговищката общественост. Пет срещи очакват футболистите в Североизточна „В” група.

„Иcĸaмe дa въpнeм имиджa нa „Cвeтĸaвицa“, мaĸap дa знaeм, чe щe бъдe мнoгo тpyднo. Πpeдcтoи oбигpaвaнe и изгpaждaнe нa oтбopa, зaтoвa тъpгoвищeнци нe бивa дa oчaĸвaт мнoгo oт нac в нaчaлoтo”, каза по време на пресконференцията Дуци. Той добави още, че ще дадат всичко от себе си и ще водят ползотворни тренировки, които през изминалата година липсваха.

„Единствената мотивация на отбора е любовта към футбола и идеята за „Светкавица”, каза още Дуци.

Към момента „Светкавица” няма спонсори и разчита единствено на средствата, отпуснати от Общинския съвет в размер на 50 хил.лв. 20 хил. лв. пък са общинските средства за юношеския отбор, който също е воден от Диан Кирилов. Тези разяснения пред медиите даде Христо Стойнев, член на Комисията по здравеопазване и спорт към Общински съвет – Търговище и член на Управителния съвет на „Светкавица”.

Припомняме, че Диан Кирилов – Дуци е бил професионален футболист в „Светкавица”, Доростол Силистра, Сторгозия Плевен и в Кипър. Последните 11 години е бил треньор в школата на мълниите, помощник треньор в професионалния футбол  и треньор на юношеския отбор.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *