Търговищенци на мирен протест, заради строеж на сграда

Жители на Търговище организираха мирен протест пред общинската администрация. Причината за тяхното недоволство е решението да бъде построена 5-етажна сграда от частен инвеститор в междублоковото пространство зад сградата на Изчислителния център /в близост до ПГИИ „Джон Атанасов”/. Притеснението на организаторите на протеста е, че новата сграда ще бъде изградена на мястото на детската площадка в квартала, както и че разстоянието между сградите съвсем ще бъде скъсено.

Гл. инж. на Общината Димо Димов каза пред протестиращите, че всички процедури за строежа са спазени, според действащото законодателство и собственикът на земята е в правото си да строи.

„С този протест искаме да дадем по-голяма гласност на нашия проблем и подобни такива, защото като че ли досега в Търговище не се е случвало нещо подобно, докато в големите градове е често срещано. Искаме да заострим вниманието и на народните представители за промяна в Закона за устройството на териториите, за да не се допускат изобщо такива казуси. Заповедта все още не е влязла в изпълнение, за това ще направим каквото можем, за да спрем застрояването”, разказа за „Знаме” Стилиян Тенчев от страната на протестиращите граждани.  Засегнатите страни вече са внесли жалба с подписка във Върховния административен съд. Делото ще бъде разглеждано отново на 20 септември т.г.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *