Лора Лазар с официално представяне на „Време за чакали”

Търговищката писателка Лора Лазар представи новата си книга „Време за чакали”. Това се случи в присъствието на много нейни фенове, а мястото, което бе избрала да представи последния си роман, бе под слънчевите лъчи в двора на Славейковото училище.

Самата тя сподели, че идеята за романа дошла след поредица от посещения в комплекс за селски туризъм в Еленския балкан. Другото, което провокирало написването на „Време за чакали”, била реплика във фейсбук за главния герой Мишената.

„Считам, че Мишената е прекрасен образ, и в този роман давам отговор защо жена му го търпи, както и че отношенията между тях двамата се базират на това, че противоположностите се привличат”, разказа Лора Лазар.

Корицата на романа е дело на нашия земляк, художникът Ясен Денев, който прави 4-та корица на Лора. Припомняме, че това е осмата книга на авторката, написана само за месец и половина.

„Това е един типичен криминален роман. В него няма да откриете характерните за Лора Лазар до този момент исторически или археологически препратки в повествованието, нито ще намерите асоциативни връзки с родния ни град. Всъщност има една и това са самите главни герои. На предна линия се завръща познатият на всички нас герой полицейският инспектор Мишената заедно със съпругата си Мария”, разказа пред гостите водещата на мероприятието Светослава Русева.

Тя даде акцент на едни от най-интересните случки в книгата, запалвайки интереса на почитателите на авторката и нейния стил.

„Значително място в книгата, като герои, заемат и самите чакали. Забележете – не разкъсващите жива плът вълци, а чакалите – които нападат болните, недъгавите, мършата – както описва на няколко места авторката”, добави Светослава Русева.

„Лора Лазар винаги въвежда своите читатели в един различен свят, в който се откроява царството на красивото и хармоничното, но и на онова дивото, което не е само част от природата, но и от човека”, сподели Даниела Минчева, коректор на книгата.

В края на представянето Лора Лазар лично даде автограф за всяка закупена книга и разговаря с публиката.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *