БЛАГОДАРИМ ЗА ДОБРОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

И тази година Община Търговище осигури летуване на 76 пенсионери на почивната база в Балчик на приемливи цени и безплатен транспорт. Радвахме се на добър ред, чистота и обслужване от страна на персонала на станцията, вкусна храна и усмивки. Всяка сутрин в 6 часа г-н Бахнев – началника на смяната, повеждаше колоната от желаещите да направят няколко километровата си утринна разходка по крайморската алея към „Албена”.

Под музикален съпровод  пък желаещите да раздвижат стави и мускули участваха в сутрешната гимнастика в двора на станцията. А тези, които не успяваха да станат толкова рано, развиваха двигателната си активност, чрез буйни танци и кръшни хора всяка вечер. Радвахме се на прекрасното спокойно море и отдъхвахме под сенките на вековните дървета в ботаническата градина сред лехите от ухаещи цветя. Прекрасно място за отдих.

Последната вечер, на тържествената вечеря, присъства лично и д-р Дарин Димитров, кметът на Търговище, който ни поздрави и увери, че ръководството на Общината прави всичко, за да съхранява и обогатява станцията. И тази година е заделена сума, с която да се освежи интериорът с частичен ремонт, наистина има нужда.

Не липсваха и творчески изяви. Певческите групи на Клуб „Дръзновение” и на Клуб „Паисий” показаха завидни певчески умения и ни зарадваха с прекрасните си изпълнения. А учителският клуб „П.Р.Славейков” представи току що издадения сборник „Мисионис” – със стихове, разкази, есета и анализи на 12 членове на клуба – литературни творци, обединени в литературен клуб „Пенчо Славейков”.

Дните изтекоха неусетно. На връщане посетихме неолитното селище – музей в с.Неофит Рилски. Благодарим на Община Търговище за доброто отношение към възрастните хора. Дано ръководството има мъдростта да съхрани и обнови тази великолепна база за отдих, за да могат да й се радват всички търговищенци.

Нина Андреева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *