Полицията в Търговище отбеляза професионалния си празник

Областната дирекция на МВР в Търговище отбеляза професионалния си празник.

Официални гости на празника бяха градоначалникът д-р Дарин Димитров, председателят на Общински съвет – Търговище инж. Хатидже Алиева, областният управител Митко Стайков, народните представители д-р Венка Стоянова и Танер Али, секретарят на общинска администрация Христалина Халачева, окръжният прокурор Драгомир Сяров, директори на МВР – Търговище през годините и др.

Под музикалния съпровод на Духовия оркестър започна церемонията за издигане на знамената на Република България и на Европейския съюз. А ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи водосвет за здраве и благополучие.

„Само човек, натоварен с огромна отговорност да държи в ръцете си здравето, живота и благополучието на хората, би разбрал рисковете в службата на МВР”, каза в своя поздравителен адрес д-р Дарин Димитров. Той пожела на служителите в системата здраве, увереност, подкрепа в ежедневната работа и им благодари за партньорството в различни инициативи, както и за това, че се грижат за сигурността и реда в делнични и празнични дни.

Събралите се граждани и гости имаха възможността да наблюдават демонстрация на уменията на полицейското следово куче Верон по задържане на извършител на престъпление. А пред областната дирекция на МВР всеки желаещ можеше да научи повече за специализираната техника на „ПБЗН“ – Търговище.

След приключване на церемонията в кинозалата на дирекцията бяха прочетени заповедите за наградените по случай професионалния им празник полицейски служители. Програмата за празника продължи с турнир по стрелба с боен пистолет за представителите на местното самоуправление, съдебната система и медиите. А за служителите бе подготвена спартакиада по различни видове спорт. На стадион „Димитър Бурков“  мериха сили отборите по футбол на малки вратички на отделните структурни звена.

Проведена бе и надпревара между служители  по майсторско управление на автомобил, състезание по тенис на маса, с индивидуално и отборно класиране, както и по стрелба с голямокалибрен пистолет за служители на двете дирекции.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *