Автогарата в Попово се издига във втора категория

Преди дни приключи ремонтът на автогарата в Попово. С него тя вече се издигна и попада във втора категория на класификацията по европейските стандарти на този вид транспортни институции в България.

Комисия от представители на ДАИ, Министерство на транспорта, „Пътен контрол” – Попово и Общината на 2 юни провери обновената автогара. Целта й бе да определи категоризацията на обекта. Ремонтните дейности са на обща стойност 180 000 лв., осъществени изцяло със собствени и привлечени средства. Реновирането на поповската автогара се е наложило, поради изменения в критериите за обслужване на трудноподвижни хора и лица в неравностойно положение. За удобство на хората, използващи този вид транспортни услуги, тя вече е с климатизиран салон за чакащи. На територията на автогарата има свободен достъп до интернет, поставен е ПОС терминал на гишето, а също така има и банкомат. За инвалидите са  изградени специални подстъпи, достъпно гише за закупуване на билети, специализиран телефон, а също така автогарата вече разполага и с необходимата платформа за качване на инвалидни колички в автобусите. Осигурена е стая за майки с деца до 3-годишна възраст, от която всяка една майка може да се възползва, докато чака. Изграден е и лекарски кабинет, оборудван с всички необходими неща за първа долекарска помощ. Автогара Попово е с 24-часово видеонаблюдение.

С реализирането на тези дейности ръководството й цели да се достигне определено ниво, отговарящо на изискванията за получаване на втора категория. След извършения ремонт комисията констатира, че поповската автогара вече отговаря на тях и класифицира обекта с втора категория.

Дни по-късно се състоя и официалното освещаване на автогарата в Попово. На него присъстваха кметът на общината д-р Людмил Веселинов, председателят на ОбС – Георги Георгиев, директорите на основни училища и професионални гимназии, представители на Общинска администрация и общественици. Ангел Ангелов – собственик на автогарата, приветства присъстващите с „добре дошли” в реновираната сграда и благодари на всички фирми и хора, помогнали за обновяването й. Водосвет за здраве отслужи Свещеноиконом Валентин Лазаров. По повод освещаването на автогарата собствениците получиха подаръци, цветя и благопожелания.

Екип “Местен вестник”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *