Школата за изобразително изкуство към ОДК с годишна продукция

Над 250 творби показаха художниците от Школата за изобразително изкуство към ЦПЛР – Обединен детски комплекс – Търговище по време на годишната си изложба.

Творците и техните преподаватели бяха изложили експонати от различни направления и стилове. Имаше рисунки върху кадастрон и стъкло, графики, склуптори от отпадъчни материали и разнообразие от цветове, изразяващи детския свят.

Преподавателите на децата – Нора Иванова, Румен Райнов и Ивелин Стоянов поздравиха малките художници за успехите им през творческия сезон, за старанието, с което се развиват и за наградите от национални и международни конкурси. Само за изминалия сезон общият брой на изпратените рисунки за конкурси от Школата е близо 1000, а отличия не спират да пристигат за децата дори в летните месеци и през ваканцията.

Директорът на ОДК Валя Радева и зам.-кметът на Търговище Рая Матева също похвалиха децата за таланта и трудолюбието, с които вървят напред. А по традиция, по време на изложбата бяха наградени художниците, получили най-голям брой отличия от конкурси за изобразително изкуство. Тази година това са талантливите Теодора Русева и Елица Иванова.

Вокалната група към ОДК с преподавател Теодора Лавдинова отправи музикални поздрави към гостите на годишната изложба, а за всички  имаше сладка почерпка.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *