Младежи вдъхват живот на Търговище с благотворителни каузи

Инициативата на млади хора от Търговище да събират средства благотворително за Хаджиангеловата къща премина успешно и при засилен интерес от страна на съгражданите ни.

Младежите от „Arts & Crafts” организираха благотворителен базар под надслов „Освободи гардероба си”, в който търговищенци имаха възможност да донесат свои дрехи, бижута, сувенири, книги, играчки и непотребни за тях вече неща, като в замяна купят нещо друго от изложените вещи. След всеки час базарът пред Драматичния театър се увеличаваше все повече и повече, както и съмишлениците в каузата. Ненужните вещи за едни бяха силно пожелани от други, а това от своя страна доведе до успеха на кампанията.

Младежите споделиха за „Знаме”, че това е само началото на промяната, която с общи усилия може да се разраства в Търговище за различни идеи. Промяна, която да ангажира все повече търговищенци и да има изцяло положителен характер. „Arts & Crafts” казаха, че съвсем скоро ще повторят акцията с базара, но имат още идеи, с които да дадат живот на града ни.

„Хората са добри! И в най-смелите си мечти не съм мислила, че ще се справим толкова добре с една такава сложна и многопластова задача, като акцията „Освободи гардероба си!”. Вярваме в това, че ние – младите, сме промяната и се надяваме все повече хора да ни подкрепят и заедно да правим добро”, сподели Теодора Лавдинова, една от младите „искри” в екипа на „Arts & Crafts”.

„Думите не ни стигат да опишем емоцията, която преживяхме заедно със съгражданите, които се спряха при нас. Много енергия се завихри и искаме да кажем на всички – „огромно благодаря”.  Много енергия се завихри! Благодарим на всички, които ни подкрепят, вярват в нас, но и в себе си, на всички будни и активни граждани! Цял ден летяхме от въодушевление, беше красиво и вълшебно. И това е само началото”, каза с усмивка Християна Панайотова, друг млад активист от творческия екип.

Само за ден младежите събраха 400 лева, които ще дарят на Хаджиангеловата къща. Разбира се, средствата са само малка част от нужното за музейния обект, но малките стъпки водят до големите победи. По-важното според екипа от младежи е, че за подобни каузи е необходимо да има обединение, хората да са социално ангажирани и всеки да помага с каквото може за общото добро дело.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *