Община Търговище е на 16 позиция по финансова устойчивост и ефективност в страната

Търговище е сред общините с най-добри финансови параметри за първото тримесечие на 2017 г. Местната администрация се нарежда на 16 позиция сред всички 265 общини.

 Това стана ясно по време на 12 национална среща на финансистите на общините, която се проведе в края на миналата седмица.  Представител на Търговище в нея бе заместник-кметът Валентин Вълчев. Той съобщи, че добрата оценка на Търговище, която попада сред първите 18 общини, е на база комплексен анализ, извършен от Министерството на финансите. В него са отчетени показателите: финансовата устойчивост и ефективност, автономност на бюджета и инвестиционната активност на Общината.

        В традиционния годишен форум са обсъждани най-вече постигнатите резултати и въведените добри практики в управлението на местните финанси, съобщи Велчев. Дебатирани са  проблемите и задачите, които очакват финансистите в подготовката на новите бюджети на общините.

       „В националния форум участваха Менда Стоянова – председателите на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова и на сметната палата Цветан Цветков, които дадоха висока оценка на работата на общинските финансисти и отбелязаха предизвикателствата, които ги очакват”, каза още Велчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *