Голямо признание за Балетна формация „Търговище” на престижен международен фестивал

Награда за цялостно представяне на колектив спечели Балетна формация „Търговище” на 10-я Международен детски фестивал „С любов за танца”, който се състоя в Пловдив.

Отличието на Балетна формация „Търговище” към Младежки дом-Търговище, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева е сериозно признание за творческата работа на състава. Наградата е една от двете големи награди, които се присъждат на този най-престижен за България международен балетен форум. Самото участие в него е след провеждане на предварителна селекция.

През тази година в „С любов за танца”- Пловдив участваха състави от България /от градовете Варна, Велико Търново, Враца, Шумен, Габрово, Лясковец, Шумен, Търговище, Пловдив/ и чуждестранни състави от Македония, Италия, Русия и Англия.

Най-големите момичета от Балетна формация „Търговище” представиха на фестивала „Либертанго” и “Фламенко”. Балерини от средната възрастова група танцуваха „Музикален момент”, а „Болеро” бе най-новия танц, с който на сцената излезе дуетът Бусе Йълдъз и Дилек Мехмедова.

На галаконцерта, в последната вечер на фестивала, съставът на Младежки дом участва с „Либертанго”, а двете солистки танцуваха в постановката „Полонез” на доц. д-р Желка Табакова, по музика на Чейковски. Тя бе създадена в дните на фестивала от индивидуалните изпълнители и представена на закриването му.

Наградите на балетната формация са картина, дипломи за колективно и дуетно участие и подаръци от организаторите за всяко от момичетата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *