КЛУБ „БАТИК” ПОДАРИ ИЗЛОЖБАТА „С ДЪХ НА ЦВЕТЕ” ЗА КРАЯ НА ТВОРЧЕСКИЯ СЕЗОН

Фоайето на Младежки дом – Търговище бе домакин на годишната изложба на Клуб „Батик” – „С дъх на цвете”.

Талантливите деца от Клуба бяха поканили свои гости, близки и приятели, с които споделиха вълнуващия за тях момент. Усмихнати и в приповдигнато настроение, творците показваха картините си, а след това се похвалиха и с наградите, които са спечелили през изминалите месеци.

Директорът на Младежки дом Даниела Марчева и ръководителят на „Батик” Славка Георгиева връчиха грамотите и медалите на заслужилите деца от различни национални конкурси. Освен тях организаторите бяха подготвили и специални грамоти за талант, търпение и постоянство, за старание и прецизност в усвояване на техниката батик и за приятелство и принос в обучението на по-малките творци.

С наградата да направи своя самостоятелна изложба бе отличена Невена Андонова, а Селин Дауд ще посещава занятията в Клуба безплатно за един месец. С грамота и подарък пък бе изпратена Мариела Петкова, която тази година бе абитуриентка. Развълнувана, тя сподели с гостите едни от най-хубавите си спомени със семейството на „Батик”, изказвайки своята благодарност за наученото не само в изкуството, но и в живота към ръководителя на Клуба Славка Георгиева.

Тя от своя страна каза, че изпращат много силен творчески сезон и благодари на децата за тяхното старание, екипна работа и фантазия.

„Вие сте моят смисъл вече 23 години, без вас и тези деца, които вече пораснаха, но прекараха детството си в „Батик”, нищо нямаше да е същото”, каза гордата ръководителка в края на изложбата.

Симона Алексиева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *