Отново триумф за Балетна формация „Търговище” на Купа „Българска роза”

С голямата награда Купа „Българска роза” и още десет купи и три медала се завърна от Казанлък Балетна формация „Търговище”, към Младежки дом-Търговище, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева.

Националният конкурс за класически, характерни и модерни танци за Купа “Българска роза” се организира от МОН, Община Казанлък и ОДК-Казанлък. Той е престижен танцов форум, на който и през тази година бе отделено голямо внимание на класическия балет. При добра конкуренция, Балетна формация Търговище спечели много отличия във всички възрастови групи и направления. Част от танците балетната формация представи в сегашния им състав от изпълнители за първи път на сцената в Казанлък.

В направление „Класически балет” при индивидуалните изпълнители, 12-15г.,  Бусе Йълдъз бе отличена с първа награда за танца “Тарантела.
В същото направление, категория “Дуети” втора награда /при неприсъдена първа/ бе отредена на танца “Болеро”, в изпълнение на Бусе Йълдъз и Дилек Мехмедова.

В категория   „Малка група”, 8-11 години, първа награда бе присъдена на балетната формация за танца “Музикален момент”.

В категория „Малка група”, над 15 години,  трета награда бе присъдена на танца “Токата и фуга”, изпълняван от най-големите момичета от балета.

В категория “Формации” – при най-малките, 8-11 години, първа награда спечели отново балетната формация на Младежки дом-Търговище с танца „Валс”.

При формациите над 15г. първа награда бе присъдена безусловно на Балетна формация Търговище за танца „Рапсодия Вардар”.

В направление „Характерни танци”, при малките групи, 12-15г., с първа награда бе отличен танцът „Катюша” на средната възрастова група, танцуваща в балета.

В категория „Малка група”, над 15 години, първата награда бе отново за Балетна формация “Търговище и “Индийски танц”.

При формациите, в това направление най-малките танцуваха „Ромашка” и отново за тях бе първата награда.

В третата възрастова група, на балета бе присъдена първа награда за „Арменски танц”.

В направление „Съвременни танци”, в категория „Малка група”, над 15 години, първата награда бе отново за балетната формация, с танца “Буря”.

Севдалина Стойчева бе наградена с купа и грамота за педагог и хореограф.

Голямата награда на конкурса Купа „Българска Роза” бе присъдена на състава получил най-много отличия по време на Националният конкурс за класически, характерни и модерни танци – Казанлък  – това бе Балетна формация „Търговище”, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *