Татяна Трендафилова представи пред търговищенци юбилейната изложба „Живопис”

Художествена галерия „Никола Маринов” – Търговище бе домакин на юбилейната изложба на Татяна Трендафилова.

В най-наситения откъм културни дейности месец, търговищката художничка бе избрала да посрещне с изложба 50-годишния си юбилей в компанията на своите близки приятели, колеги, възпитаници, официални гости и почитатели на изкуството.

Многобройните букети с цветя за художничката украсиха изложбата още в нейното начало. Развълнувана и с широка усмивка Татяна Трендафилова благодари на всички, уважили празника й. Тя сподели, че в експозицията е подбрала 52 платна, сред които както нови проекти, така и рисувани по-назад във времето.

„Обичам живописта и движението, обичам хората и природата. Живописта трябва да се почувства, нека всеки да почувства това, което съм и съм искала да кажа с картините си, както и да намери себе си в тях. Живописта е тази, която ме сближава с хората, която ми дава сили, енергия и устойчивост, което ми помага много във всички аспекти на живота”, сподели с гостите Татяна Трендафилова по време на официалното откриване.

„Виждам цветове, настроение и оптимизъм, за това и толкова хора са дошли на изложбата – да се заредят с едно пролетно и позитивно настроение”, отбеляза в приветствието си към Татяна Трендафилова кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.

Учителят на художничката Кирил Батембергски разказа на гостите в залата на ХГ „Никола Маринов” за първите им срещи, желанието й да се развива в изобразителното изкуство и творческият й път от тогава до днес.

А в това време – от тогава до днес Татяна Трендафилова съчетава успешно рисуването на картини с грижата към семейството и преподаването на талантливи деца от Търговище.

Трендафилова завършва специалност „Живопис” във ВТУ „Св. Кирил и Методий” и вече 25 години е част от семейството на Второ СУ „Проф. Никола Маринов”, където развива таланта на децата и младежите, посветили се на изобразителното изкуство.

Разнообразие от цветове, портрети, натюрморти, пейзажи с красиви гледки от екскурзии и походи в България и чужбина – този пъстър свят Татяна Трендафилова подари на търговищенци. А присъстващите в залата на изложбата пожелаха на авторката да не спира да твори, да посещава още красиви места, които след това да запечатва в картини и да бъде здрава.

Симона Алексиева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *