През юни посрещаме “Дни на големия театър в малкия град”

На 5 юни 2017 г. от 19.00 часа започват дните на големия театър в малкия град. За всички любители на театралното изкуство публикуваме програмата с постановките.

05 Юни от 19.00 ч.

“Името”   – спектакъл на Държавен сатиричен театър”Алеко Константинов”

от Матийо Делапорт и Александър дьо Ла Пателиер

Превод- Михаил Билалов и Снежина Русинова-Здравкова

Постановка- Здравко Митков

Сценография -Петър Митев

Мапинг -Димитър Иванов

Участват: Михаил БилаловНиколай УрумовАна ВълчановаБогдан Казанджиев,

Нищо не предвещава, че вечерята в семейство Гаро ще протече така бурно. Елизабет пак си играе на мароканска кухня, а Пиер е толкова зает с търсенето на ключовете за мазето, че вместо да домакинства, включва приятелите си от детинство Клод и Венсан в играта „намери изгубеното и получаваш вечната ми признателност.“ Съпругата на Венсан както винаги закъснява и докато чака идването на бременната Ана, компанията започва още една игра – „отгатни името на детето“. Когато най-сетне Венсан разкрива изненадата как ще кръсти сина си, името предизвиква смут и вълна от протести. Спорът се разгорещява, засягат се деликатни теми и преди да се стигне до десерта, наяве излизат дълбоко погребани тайни и дълго таени обиди…

Комедията на Матийо Делапорт и Александър дьо Ла Пателиер, високо оценена и от публика, и от критика, през 2010 достига своя театрален триумф в Париж с 250 представления и получава 6 номинации за наградите „Молиер“ пред 2011.

Награда „Икар 2017“ за най-добър спектакъл.

Номинация за наградите „Икар 2017“ за поддържаща женска роля на АНА ВЪЛЧАНОВА.

08 Юни от 19.00 ч.                                                                     

“МНОГО ШУМ ЗА НИЩО” –  спектакъл на театър “Българска армия”
Автор: Уилям Шекспир
Постановка: Красимир Спасов
Музика: Стефан Вълдобрев
Сценография и костюми: Радина Близнакова
Пластика: Татяна Соколова
Участват: Иван РадоевАнастасия Ингилизова, Евелин Костова, Милен МилановГергана ДандановаГеорги КъркелановВеселин РанковМимоза БазоваНенчо ИлчевАлександър ДойновМирослав ПашовСтойко Пеев, Йордан Ръсин, Деян Георгиев, Калин Иванов, Асен Кобиларов

“Любовта тук е и като предложение да се случи, и като възможност да се постигне. А основанията това да стане са наглед повече от благоприятни: млади хора, обладани от любовно чувство, съответните любовно-еротични игри, за да бъде то – чувството, активирано, затвърдено, възнаградено с взаимност и накрая успокоено в щастлив брачен съюз.
Но, както винаги при Шекспир, цялото това романтично описание се оказа една голяма привидност. Всъщност “Много шум за нищо” е текст за невъзможността любовта да се случи, да се постигне, да се разкаже.
“Много шум за нищо” не е афоризъм, който с дяволита усмивка разрешава дребни любовни недоразумения, а метафора на безплодните усилия на човешкото същество да намери себе си в едни враждебен и хаотичен свят.”
Красимир Спасов
Вече 400 години “Много шум за нищо” покорява и заразява с дръзкото младежко привличане, с любовно опиянение, без да спестява болката и слисването, когато това опиянение свали лъжливата си лекомислена маска. Комедията се издига до философското познание за човешката природа и за любовта и не престава да вълнува зрителите.
Песента към спектакъла “Рай” е емблематична за Стефан Вълдобрев и за неговите изяви като певец и композитор.
Звездите на Иван РАДОЕВ, Стефания КОЛЕВА, Камен ДОНЕВ, Георги КЪРКЕЛАНОВ, Кристина ЯНЕВА, Анастасия ИНГИЛИЗОВА и Иван ЛАСКИН изгряха в тази пиеса.

15 Юни от 19.00 ч.

“ЗОРБА ГЪРКЪТ”   – спектакъл на Драматичен театър “Йордан Йовков”-гр.Добрич

Един спектакъл по безсмъртния роман на великия гръцки писател Никос Казандзакис и едноименния култов филм
Режисьор: Стефан Спасов

Сценография Димитър Митев

Звукова среда и мултимеди: Красимир Янев
Участват: Красимир Ранков, Стефан Спасов, Мария Гинкова, Татяна Христова, Красимир Демиров, Владимир Трендафилов, Пламен Маринов, Стефан Сърчаджиев, Георги Калчев, Любов Николова, Валентин Андреев – Рафе, Мария Генова

„Зорба  гъркът” се е превърнал в мит заради изконния стремеж на човешкия дух към свобода. Свобода, която днешният човек си мисли, че притежава. Не, днешният човек не е свободен, само връвта, с която е вързан, е малко по-дълга… Той снове насам – натам, работи, купува, пътува… мисли, че е свободен… Но никога не къса връвта… Не е Зорба гъркът.

Един спектакъл по безсмъртния роман на великия гръцки писател Никос Казандзакис и едноименния култов филм.

20 Юни от 19.00ч.

“Не всеки крадец е мошеник” по Дарио Фо “                                          спектакъл на Драматичен театър Търговище

Постановката : Андрей Калудов

Участват: Грета Неделчева, Ивана Стоянова, Никола Шопов, Лъчезар Андреев, Атанас  Махнев.

Със специалното участие на: Александра Сърчaджиева и Явор Борисов

От пиесата блика хумор и ирония, изненадващи ситуации и мъдри прозрения. И това е така, защото автор е носителят на Нобелова премия, голямото име на световния театър Дарио Фо. Неслучайно пиесата „Не всеки крадец е мошеник“ шества по световните сцени и стотиците постановки са доставили наслада на милиони зрители.

Нощ, небето раздирано от светкавици, вали проливен дъжд. В богаташка къща се промъква крадец. И всичко щеше да завърши бързо и просто, ако в този момент собственикът на къщата не беше решил да изневери и да преживее среднощно приключение с красива и своенравна жена. От тук нататък се завързва сложна и смешна история, в която изневерите се редуват, недоразуменията поставят героите в изумителни смешни ситуации. Лъжата, лицемерието, предадената съпружеска вярност се трупат едно след друго, за да завършат картината на едно общество, в което най-почтеният човек се оказва професионалният крадец.

Уважаеми зрители  по повод XX годишнината на фестивала”Големия театър в малкия град”,                                             имате възможност да закупите билети на обща стойност  40.00 лв. за четирите спектакъла и  да се насладите  на професионализма на актьорите от Държавен сатиричен  театър”Константин Кисимов”; ТеатърБългарска армия ; Драматичен театър”Йордан Йовков”-Добрич; Драматичен театър-Търговище.  Билети можете да намерите на касата на театъра,както и от организатори,предлагащи по места.  Цени на билети: 8.00,10.00 и 12.00 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *