„Люлека ми замириса” за 16-ти път в Търговище

Концертната зала на ОНЧ „Напредък – 1864” бе домакин на 16-то издание на песенния фестивал „Люлека ми замириса”. Официалното откриване бе уважено от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, зам.- кметовете Рая Матева, Емине Якубова и инж. Митко Панайотов и Косьо Костов, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в общинската администрация. Г-н Костов връчи от името на Община Търговище грамоти за участие на всички групи.

По традиция водещ на фестивала и тази година бе Радослав Черкезов, а на една сцена с различен репертоар и костюми се представиха 25 състава. Освен търговищките групи и тези от общинната, във фестивала взеха участие и изпълнители от други населени места /Горна Оряховица, Провадия, Шумен и др./.

В атракция на фестивала тази година се превърна ретро ревюто на автентични носии и костюми „Старите ракли разказват”.  Докато дамите дефилираха на сцената, публиката в залата имаше възможността да научи повече за самите носии, за областта, в която е характерна, от какви платове е направена и от колко части се състои.

Втората част на фестивала премина с още емоционални изпълнения на народни песни и стари градски шлагери.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *