Търговище бе домакин на бизнес – форум

Търговище бе домакин на бизнес – форума „Предизвикателства и възможности за развитие на малкия и средния бизнес в България през периода 2017 – 2020 г.”. Над 80 представители на малкия и средния бизнес от региона взеха участие в събитието, организирано от Обединени Бизнес Клубове.

Сред официалните гости на форума бяха посланикът на Украйна в България Микола Балтажи, търговското аташе на Румъния Радо Молдован, председателят на Българо-румънската търговска камара Дору Драгомир, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и др.

„Много се радвам, че точно в панаирната седмица в Търговище се провежда този форум. Нашият град е един развиващ се град, за разлика от някои други областни центрове. Бизнесът се развива добре. Надявам се бизнес климатът да се промени още, след като приемем Наредба за стимулиране на бизнеса в Търговище. Целта е да стимулираме бизнеса и по този начин да се увеличи и средната работна заплата в общината и да се подобри благосъстоянието на гражданите”, каза в началото на бизнес – форума кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.

Лектори в Търговище бяха Веселин Халачев, председател на ОБК, член на Борда на Директорите на Европейския Алианс на Малкия Бизнес – Брюксел, с ресор „Европейски фондове”, и Кремена Димитрова, член на УС на ОБК и директор на Дирекция „Европейски фондове” на ОБК.

Лекторите поставиха акцент на това, че малкият и среден бизнес е първият приоритет при разработването на бюджет 2018 за Европа. Дискутирани бяха още важни теми, касаещи бизнеса и неговото развитие до 2020 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *