ТЪРГОВИЩКИЯТ ПРОЛЕТЕН ПАНАИР БЕ ОТКРИТ ЗА 240-ТИ ПЪТ

Официално бе открито 240-ото издание на традиционния пролетен панаир в Търговище.

Тазгодишното издание започна с дефиле на кукери от село Чарган, община Ямбол.

Звънът на чанове започна от площад „Свобода”, стигайки до Художествена галерия „Никола Маринов”, където бе пресъздадена възстановка на обичай.

„Градът се изпълни с пролетно-майско настроение, а край нас има пъстра палитра от хубави емоции. С моя екип приехме предизвикателство да направим това 240-о издание на панаира по-различно от досегашните и мисля, че успяхме. Много е важно да бъдем позитивни и да погледнем нашия град от по-различен ъгъл, нека всички да се чувстваме участници в панаира, а не просто наблюдатели. Да ни е честит панаирът и нека пребъде”, каза пред събралите се търговищенци кметът на града д-р Дарин Димитров.

Сред официалните гости на откриването бяха народните представители, председателят на Общински съвет – Търговище, областният управител, зам.-кметовете, общински съветници, ръководители на институции, представители на политически партии, общественици, както и много граждани.

След като гостите разгледаха изложбените зали, имаха възможността да се забавляват с едни от най-обичаните и популярни песни на Прея и Графа.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *