Четвъртокласници с телевизионно предаване за таланти

Телевизионно предаване на живо излъчиха от сцената на Кукления театър четвъртокласниците от „в” клас на Първо ОУ „Христо Ботев” – гр. Търговище. Своите разнообразни таланти и интереси възпитаниците на Стела Груйкина, ст. учител начален етап на образование, бяха събрали в новинарска емисия.

Децата влязоха в ролите на водещи и репортери, придържайки се към стила и езика на едни от най-известните телевизионни журналисти, но внасяйки и приятна хумористична атмосфера. Всеки репортаж на четвъртокласниците публиката имаше уникалната възможност да наблюдава на живо, в момента на случващото се събитие.

Първият акцент, който децата поставиха в новинарската си емисия, бе този за училищните новини. След тях, репортерите на IV „в” клас гостуваха в балетната зала при две талантливи балерини, в спортната зала при един от най-пластичните гимнастици, в час по литература, където рецитириха стихове.

Между материалите на учениците имаше музикални паузи, реклами и интересни гости. Разбира се, емисията новини имаше и сценарист-режисьор. Специално включване малките журналисти направиха с полицай от „Пътна полиция” за актуалната обстановка в Търговище, а в края на новинарската емисия не бе пропусната и прогнозата за времето.

Талантите на всички деца от класа бяха умело представени в различните репортажи, а публиката в залата не спря да аплодира журналистите по време на цялото представление. В очите на гостите личеше гордост, изненада, вълнение, смях, умиление, забавление – палитра от емоции и чувства.

„Мога само да благодаря на децата за тяхната всеотдайност през годините, в които сме заедно. Всяко от децата има свой талант и от сърце им желая да продължават напред, следвайки светлата пътека, по която са тръгнали! Нека вярват в мечтите си”, сподели развълнувано класният ръководител на децата Стела Груйкина.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *