Главният секретар на областна администрация откри XII Маратон на четенето

Под мотото „Четенето – необходимост и удоволствие“ днес в Търговище започна XII Маратон на четенето.  Инициативата откри главният секретар на Областта Тодорка Танева, като стана част от програмата „Известни българи четат на деца“.

Организатор на събитието е Регионална библиотека „Петър Стъпов“, а идеята е да се стимулира интересът на децата към четенето. 

В кабинета на областния управител, в който обикновено се провеждат служебни срещи и оперативки, днес звучаха приказни истории, фантастични разкази и стихове за деца. Откъси от любими произведения четоха ученици от Първо ОУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Ваня Таскова.

Главният секретар на Областта Тодорка Танева благодари за поканата да участва в маратона и прочете на децата „Спящата красавица“ от Братя Грим.

„Приказките на Братя Грим винаги са били сред любимите ми.Четях ги, когато бях дете, чета ги и днес – на моите внуци. Освен игрите, четенето на книги беше единственото достъпно удоволствие по време на моето детство.“ – каза Танева и пожела на децата да прекарват повече време с книгите и по-малко пред компютрите.

Маратонът на четенето в Търговище ще продължи до края на седмицата. Участие в него ще вземат стотици доброволци от училища, детски градини, обществени, културни и образователни институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *