Темеужка Петкова се срещна с лекари от община Омуртаг

В неделя всеки ще даде гласа си за тази партия, която смята за най-достойна. Всеки дава обещания „на килограм”, но ние не поемаме нито един ангажимент, който да не можем да изпълним. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ-Търговище Теменужка Петкова пред лекари и медицински сестри в Омуртаг.
„ Имах възможността да участвам в екипа, който разработваше програмата за следващия управленски мандат. И в изключително важния сектор, какъвто е здравеопазването, всеки наш ангажимент е реално решение”, сподели Теменужка Петкова. Тя допълни, че за българското здравеопазване е важно на първо място въвеждането на електронна здравна карта като според нея това ще е добро решение за цялата система. „ Следва да се отдели и необходимото внимание на профилактиката, да се наложи като неизменна част от културата на обществото ни. В тази връзка планираме и промени в нормативната уредба, които да задължават всеки един от нас да посещава профилактични прегледи”, каза водачът на листата.

Теменужка Петкова обясни, че близо 4 млрд. лв. на година е необходимият финансов ресурс на държавата за здравеопазване. „Ще подобрим контрола на разходване на средствата в здравната система. Здравеопазването е един от ключовите ресори, които ще бъдат управлявани от ПП ГЕРБ”, посочи Петкова. Тя поясни, че в сектор „Здравеопазване” е предвидено още стабилизиране на здравноосигурителния модел чрез административни и законодателни мерки за повишаване събираемостта на здравните вноски, както и въвеждане на електронна рецепта и електронно направление.

Пресцентър ГЕРБ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *