Бойко Борисов в Търговище: Нашата идеология е толерантност, равноправие, спазване на закона

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с жителите на община Търговище.

В пълната зала на Драматичния театър бившият министър председател, заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов, призоваха търговищките избиратели да подкрепят кандидатите за народни представители в 28 МИР, гласувайки с бюлетина номер 11 на предстоящите парламентарни избори.

„За да има високи доходи и пенсии, е нужен още по-висок ръст в икономиката. И ние знаем как да го постигнем. 1500 лева средна работна заплата и 650 лева минимална работна заплата са постижими. Това не е обещание, а прогноза за показателите, които може да постигне държавата”, каза Владислав Горанов.

Борисов даде акцент върху някои основни теми от политическата програма на ГЕРБ, сред които образованието, инфраструктурата, социалната сфера и др. А още в началото на срещата кметът на Търговище д-р Дарин Димитров благодари на Борисов и избирателите за оказаната подкрепа. Градоначалникът сподели накратко всички започнати проекти, за които има налично финансиране, изразявайки надежда, че тази работа ще продължи активно и в бъдеще.

„Възстановили сме стотици километри от пътната мрежа. От Варна до Търговище ще има магистрала. Това ще е пълноводната река, около която ще се развие бизнесът в Северна България”, каза в Търговище Бойко Борисов.

По думите му, поне още един милиард може да бъде събран от борбата с контрабандата, а със средствата може да бъде завършена АМ „Хемус”. За пример той посочи, че в началото на второто правителство са заварили 34% контрабанда в страната, а към този момент е 7%.

„Не мога да обещая като г-жа Нинова, че държавата ще Ви направи деца. Но около 300 000 семейства имат репродуктивни проблеми. А това са желани деца, ще подпомогнем тяхната поява”, категоричен бе бившият премиер.

По направените разчети, държавата има възможност да отдели повече средства за ин витро процедури.

В Търговище Бойко Борисов подчерта, че ГЕРБ е „единствената партия, която не е правила коалиция с ДПС”, а по думите му, няма никаква възможност за коалиционно партньорство и с ДОСТ.

„Имам само една договорка с Ердоган и тя е България да има 0% мигрантски натиск на границата. България беше заобикаляна от Балканския път. Стиснахме си ръцете заедно да пазим границата и сме го изпълнили”, каза Борисов в Търговище.

Той коментира още, че „нарушаването на добрия тон между Турция и Европейския съюз е недопустим”.

„В ГЕРБ всеки български мюсюлманин, всеки български гражданин, който спазва закона и в сърцето си е българин, е добре дошъл. Това е единственият път етносите да живеят в мир, разбирателство и толерантност, а децата да имат равен път на развитие. Нашата идеология е толерантност, равноправие, спазване на закона”, заяви по време на срещата в Търговище Бойко Борисов.

Той допълни, че по време на неговото управление, правителството е отпуснало финансов ресурс на всички населени места, независимо дали кметовете са от ГЕРБ, ДПС или БСП. Бившият министър-председател заяви още, че над 100 000 български мюсюлмани ще подкрепят ГЕРБ на предстоящите избори.

„В Търговище водачът на листата Теменужка Петкова е един от най-честните ни и компетентни хора. Толкова морален човек рядко се намира”, каза Борисов пред избирателите.

За присъстващите в залата имаше и музикален поздрав от търговищки състави.

Симона Алексиева

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *