Готови сме за изборите за Парламент 44

Христалина ХАЛАЧЕВА, административен секретар на Община Търговище:

-Г-жо Халачева, като главен контролиращ организацията  по провеждането на предстоящите избори за Народно събрание на 26 март, кажете- каква е готовността до този момент?

-Всички проверки на секционни избирателни помещения на територията на Община Търговище, съвместно с органите на ОДМВР и Пожарна безопасност и защита на населението, са направени. Където е имало някои нередности, те вече са отстранени. Към момента осигурени са всички материали за провеждането на предстоящите избори. Списъците с определените местонахождения на изборните помещения на територията на нашата община за провеждането на изборите за народни представители на 26 март са огласени в днешния брой на в.”Знаме”.

-Колко са подадените  заявления за гласуване с подвижна урна, чиито срок беше до 11 март?

-22 са подадените заявления от хора с увреждания за гласуването с подвижна урна  и вече е сформирана подвижна секция.  До 20 март имат право и други граждани с  увреждания да подават заявления за гласуване с подвижна кутия.

-Десетина дни преди изборите, остана ли още нещо несвършено?

-Съвместно с РИК и ОДМВР, осигурихме помещения за съхраняване на изборните книжа, помещение за подвижната избирателна кутия, продължаваме да чакаме да се вземе решение за обучение на секционните избирателни комисии. Уреден е и  въпросът с транспорта .За гласоподавателите от общината , които са с увреждане на опорно-двигателния апарат или на зрението и имат проблеми с придвижването, общинската администрация осигурява  условия, за да могат те спокойно да гласуват.  Заявките на нуждаещите се от специализиран общински автомобил се приемат на телефони: 0601 6 87 32 или 0893 323 312 в деня на изборите.  Използувам случая да благодаря на всички институции и служители, които горещо съдействат за стройната организация за безпрепятственото и нормално протичане на изборния ден на 26 март. Убедена съм, че всичко, което зависи от нас, в изборния ден ще бъде наред.

ДЕЯНА ВЪЛЧЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *