В Търговище Лиляна Павлова акцентира на регионалното развитие и благоустройството

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Бойко Борисов – Лиляна Павлова, също посети Търговище. По време на срещата с избиратели, симпатизанти и експерти, тя акцентира върху този ресор в политическата платформа на партията.

„Имаме реална програма, реални цели, знаем във всеки един сектор, във всяка една политика  какво  и как да реализираме. Това ни различава от другите партии. Във всеки един от секторите знаем как да надграждаме и да продължим напред с решения и ясни политики. С надделяващия популизъм, който се шири у нас, България може да тръгне само назад. Затова трябва да обединим силите си в името на държавата и да формираме стабилно правителство”, каза в Търговище Лиляна Павлова.

Още в началото на срещата, тя поздрави Теменужка Петкова като водач на листата с кандидати за народни представители за 28 МИР – Търговище.

„В лицето на Теменужка Петкова имате един доказан лидер”, категорична бе Лиляна Павлова.

Тя добави още, че с конкретни и целенасочени мерки в определени сектори обликът на търговищкия регион може да се промени към по-добро.

„Доизграждането на АМ „Хемус” е основният ни приоритет в този регион, имаме и готовността да го направим”, каза пред търговищенци Лиляна Павлова.

По думите й, това ще доведе повече инвеститори и по-добра бизнес среда. Относно подобряване на второкласната и третокласната пътна мрежа в региона, бившият министър обясни, че приоритетните участъци са два – републиканският път, минаващ през града, и пътят от Мировец до Певец.

Лиляна Павлова коментира и ВиК инфраструктурата. Това, върху което наблегна, е, че поради нежеланието на общините Попово и Опака да се консолидират в обща ВиК асоциация, е блокирана възможността на областта да кандидатства за европейско финансиране. Въпреки това, от ГЕРБ ще подкрепят малките общини, за което са предвидили създаването на държавно финансиран фонд от по 100 млн. лв. годишно.

Относно другата актуална тема в страната и в политическата платформа на партията – санирането на жилищата, бившият регионален министър заяви, че програмата трябва да продължи поне още десет години.

„Ние сме реалисти, казваме истината такава, каквато е, и заставаме зад нея, защото, когато поемем ангажимент, искаме и знаем как да го изпълним”, каза в Търговище Лиляна Павлова, апелирайки към избирателите да гласуват с бюлетина номер 11 на предстоящите избори.

Симона Алексиева

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *