Проф. Бъчварова се срещна с избиратели в Попово

Водачът на листата за народни представители на Коалиция „БСП за България“ за област Търговище-професор Светла Бъчварова се срещна с избиратели в Попово.

Жителите на града и съседните села изпълниха залата на Домът на културата.
Заедно с останалите кандидати на коалицията –Николай Черкезов под номер три, Илия Илиев-номер четири, Дарина Георгиева-номер пет, Бахни Бахнев-шести в листата и седмият кандидат-Деница Тошева, професор Бъчварова представи програмата на левицата за управление на страната през следващия мандат.

„Социалният пакет, изработен от БСП трябва да бъде приложен още през 2018-та година“, категорична бе професор Бъчварова.
„Социална политика, означава социалистическа политика.Тя трябва да бъде справедлива“, каза кандидатът за народен представител.
Бъчварова се обяви за подкрепа на младите семейства и възрастните хора и за достойно възнаграждение на труда.
Сред предвидените мерки са да се въведе семейно подоходно облагане, обвързване на минималната работна заплата с темпа на увеличение на средната заплата, а месечното парично обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години да бъде обвързано с минималната работна заплата.
Средствата за образование трябва да достигнат до 5,5% от БВП, а училищата не трябва да бъдат закривани, допълни още Светла Бъчварова.
„Икономиката е това, от което трябва да тръгнем“, допълни Николай Черкезов.
Той подчерта, че сред предложенията на левицата са финансиране на малките предприятия, както и създаването на фонд „Индустрия“ и фонд“Иновации“.
„На страната ни е нужна лява политика, една промяна към по-добро. За това и слоганът ни е „Направи промяната“-допълни Илия Илиев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *