Светла Бъчварова изслуша проблемите на овощарите и земеделците от търговищко

Професор Светла Бъчварова –водач на листата на Коалиция „БСП за България“ за област Търговище се срещна с овощари и земеделци от региона.


Срещата се проведе в следобедните часове на девети март и на нея бяха обсъдени проблемите в сектора.
Държавата е абдикирала от селското стопанство, а овощарството не е приоритетно, така накратко маркираха проблемите си земеделците.
Те разказаха пред професор Бъчварова, че в търговищко е пълно с пустеещи земи и дори липсват пасища за животните.
Кандидатът за народен представител подчерта, че в програмата на Левицата е предложението държавата да подкрепи най-чувствителния сектор на земеделието, а именно  зеленчукопроизводството, овощарството и животновъдството. Това ще става на база реално произведена продукция, стана ясно още,  а малките средни стопанства ще получават допълнителни средства.
„Много е важно да се направи оценка на рисковете при отглеждането на земеделските култури и за това трябва да бъде създаден резервен фонд, който да подпомага пострадалите стопани“, допълни професор Бъчварова.
Тя призова българските политици да се борят срещу това да бъде създадена „Европа на две скорости“, което би означавало налагането на общоселска политика от рангът на страни като Франция и Англия, която няма да бъде съобразена с характеристиките на нашето селско стопанство.
Професор Светла Бъчварова подчерта още, че без аграрна наука няма да има добро земеделие в страната  и затова е необходимо отпускането на повече средства за дейността на БАН.
В края на срещата земеделците от търговищко останаха удовлетворени от поясненията, които получиха от професор Бъчваров, която е бивш заместник-министър на земеделието в правителството на Сергей Станишев, а преди това „директор на Института по аграрна икономика към Селскостопанската академия“ и „изпълнителен директор на Националния център за аграрни науки“ допълват част от трудовата й биография.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *