Патриотите в Търговище: Обединени сме, за да променим нещата към по-добро

Кандидатите за народни представители от Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, ВМРО, Атака” се срещнаха с обществеността на Търговище. Пред свои членове, симпатизанти и журналисти, патриотите представиха основните акценти в предизборната си платформа и говориха за наболелите теми в страната.

„Нашата група в парламента нямаше възможност да управлява държавата, но имаше възможност да наложи политики и някои важни мерки, като отбраната и охраната на границата, първите доброволни патрули, спиране на постоянното вдигане цената на електроенергията, закона за забрана на бурките, законопроекта против радикалния ислям, промените в избирателния кодекс и др. Ако българският народ излезе 100% да гласува на предстоящите избори, ДПС ще бъде на границата да прескочи четири процентовата бариера”, каза в залата пред търговищенци Георги Дракалиев.

Той акцентира и върху проблема с изсичането на горите. По думите му „цяла Странджа се обезлюдява, а камиони с отсечена дървесина се отправят за Турция и Гърция”.

„Успяхме да наложим поставянето на джи пи ес във всеки един камион, за да може да бъде проследен къде и как отива, както и да бъде спряна безконтролната сеч”, припомни Дракалиев.

Той заяви още, че са последователни в позициите, които изразяват и защитават.

„Искаме за важните неща, касаещи България, всички политически сили да се обединят, независимо кой управлява, както правят други успешни държави”, каза в Търговище водачът на листата на „Обединени патриоти”.

Повишаването на пенсиите, задържането на младите семейства, грижата за раждаемостта са други акценти в предизборната кампания на Коалицията, за която имат конкретни мерки за действие.

„На предстоящите избори патриотите сме обединени, заедно, имаме възможност да променим нещата към по-добро с бюлетина номер 17”, апелира Георги Дракалиев.

Останалите кандидати за народни представители също споделиха повече подробности за себе си, акцентирайки върху различни точки от предизборната платформа на Коалицията. А не малко бяха и зададените въпроси от страна на гостите в предизборната среща.

Присъстващите в залата на кафе-читалището имаха и възможността да изгледат документален филм, разказващ за първия концлагер в Европа на гръцкия остров Трикери. Автор на филма е именно водачът на листата Георги Дракалиев, а чрез прожекцията припомни една забравена част от историята ни, която дълбоко трогна и развълнува гостите в залата.

В края на срещата Георги Дракалиев покани всички присъстващи в неделя – 12 март, от 15.30 часа в хотел „Терра Европа” на предизборна среща с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

Симона Алексиева

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *