Обръщение на Танер Али, кандидат за народен представител от ДПС: „ДОШЛО Е ВРЕМЕ НА ОСМИСЛЯНЕ И ОТРЕЗВЯВАНЕ, ДОШЛО Е ВРЕМЕТО ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ”

Уважаеми съграждани и съмишленици, уважаеми приятели,

Ние поискахме и предизвикахме промяната чрез президентските избори и успяхме.

Победата на предстоящите парламентарни избори е важна и нужна за всички ни, за да реализираме промяната, която искаме за всички български граждани.  Достоен живот за родителите ни, за децата ни, за нас!

Предстоят ни много битки! Битка с омразата, битка с разделението, битка с противопоставянето, с популизма, с високомерието на партии и политици, откъснали се от реалния живот и проблемите на българите.

Предстои ни важен момент от развитието на нашата Родина – извънредните парламентарни избори на 26.03.2017 година. Те ще определят посоката, в която ще се развива страната ни. Ще дадат път на реформите и надеждите или  продължение на безпринципното и хаотично управление, поставило България в дълбока материални и духовна криза. ДПС има ясна и изпълнима програма.

Общата нишка във всички секторни политики е борбата с бедността и демографската криза. Ключът затова е държавата и общините да подпомагат бизнеса, да разчистят пътя на инвеститорите, да върнат държавността във важните сфери на здравеопазването и образованието.

Дошло е време на осмисляне и отрезвяване, дошло е времето „Да спасим България”. Този е надсловът на кампанията на ДПС, защото  ние заставаме пред Вас с ясното съзнание на национално отговорна, системна партия, която има опит, капацитет и визия за спасяването на нашата Родина.

Ние, от ДПС в област Търговище, поемаме и регионална отговорност за нормализиране на политическите процеси.  Заставаме пред Вас, като отговорни политици, участвали в 27-годишната история на демократична България.

Уважаеми граждани на област Търговище, Предизвикателството за мен е много голямо.

Вече 4 ти мандат, близо 14 години, съм в местната власт, като кмет на община Антоново. Доказал съм се с моята упоритост и ангажираност към проблемите на нашите избиратели. Познавам  в детайли проблемите на гражданите в региона и формулата за тяхното решение.

Уважаеми приятели, 

Аз няма как да се променя.

Колкото и опонентите да се опитват да ме унижат или да покажат омраза към моята личност  и към политическата сила, която представлявам – няма как да се получи. Напротив, както винаги досега, отново на негативизма ще отговоря с още по-голяма обич и разбиране на хората, на техните проблеми и болки.

Когато през далечната 2003 година, за първи път се изправих пред избирателите  на Антоново, аз бях чужд за тях. Гледаха ме недоверчиво. Млад, едва на 29 години тогава, ми гласуваха доверие. Сега, когато след 14 години неуморен труд се изправям пред Вас,  имам самочувствието да поискам Вашия вот. Убеден съм, че познавайки ме, нашият избирател ще подкрепи листата, в която съм и аз.

През тези 27 дни на срещи с избирателя ние ще водим толерантна, разумна и дисциплинирана кампания.  В област Търговище листата на ПП ДПС несъмнено е най-добрата. Имаме огромната привилегия председателят на ДПС г-н Мустафа Карадайъ да е водач на листата ни. Поемаме голямата отговорност пред нашия избирател с убедеността, че ще спечелим максимума от вота в Търговищка област, защото излизаме с лицата си, с опита си и с искрените си изпълними послания.

Нашата предизборна програма е най-реалистичната и изпълнима в сферата на социалния живот, здравеопазването, икономиката. Имаме и точни мерки за преодоляване на икономическата и демографската криза. Ние знам как да постигнем всичко това. Убедени сме, че без нашата подкрепа няма как да се състави стабилно правителство от системни и балансирани политически формации. Ако това не се случи, ще влезем в една спирала „от избори на избори”, която се промъква в последните години в политическия ни живот и трайно го дестабилизира.

Ние, като отговорна политическа сила, сме готови да подкрепим правителство, което ще приеме нашата програма за управлението на страната ни, за да спасим България.

Основна наша цел и специално моята, като народен представител, ще бъде реално да направим всичко възможно Търговище да бъде пример в България за бързо развиваща се област. Направихме първите стъпки преди повече от 10 години, привличайки най-голямата инвестиция в Европа „на зелено”, създавайки възможност за изграждане на стъкларския комплекс, който днес дава хляб на хиляди семейства от региона.

Имаме план и за създаване на устойчиви работни места. Искаме да върнем младите хора в района, като стимулираме разкриването на  нови работни места, които да са с достойно европейско заплащане. Ще работим за привличането на инвеститори и създаването на привлекателни бизнес условия за тях, защото икономиката е гръбнакът на държавата.

Като народен представител, ще направя всичко възможно това, за което нашите избиратели са ми гласували доверие да го реализирам. Срещам се с Вас всеки ден. Всеки ден живея сред общите ни болки. Аз Ви познавам. Ще остана с Вас, редом до Вас. И като депутат, всяка седмица ще съм в региона и ще се срещам лично лице в лице с жителите на областта. Ще се опитам да решавам конкретни проблеми без да деля хората „на ваши и наши”. Доказвал съм го,  това е моето верую и не отстъпвам от него.

Колкото до нашите опоненти в областта, ще им пожелая успех и толерантна кампания. На нашите  „бивши съмишленици” ще кажа, че далеч преди изборния ден  ще се убедят, че са тръгнали в грешна посока да делят хората чрез лъжи и омраза.

Уважаеми опоненти,

Обръщам се към Вас като приятел.  Нашият избирател е мъдър. Той никога няма да се поддаде на провокации. Ще бъдете неприятно изненадани и разочаровани. Времето на опити с търпението на народа ни изтече. Казвам Ви го, залагайки целия си авторитет!

Призовавам всички избиратели  да не се поддаваме на манипулациите на партии – еднодневки, които нямат бъдеще, създават раздор и противопоставяне!

На всички пожелавам успех на изборите! Да бъдем единни и сплотени!  С № 9  „Да спасим България”!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *