35 нови предложения за текст за химн на Търговище

35 нови предложение за текст за химн на Търговище, постъпили в удължения срок на конкурса, разгледа на свое заседание журито, определено със заповед на кмета д-р Дарин Димитров.

3 от текстовете ще бъдат публикувани в сайта на Община Търговище за обществено обсъждане. То ще стартира от 22.02.2017 г. Гласуването за най-добър текст ще продължи до 13 март.  

Особено впечатление прави засиленото участие на жители от други градове в конкурса. Предложения за текст за химн са изпратени от канадския град Калгари, София, Пловдив, Разград, Варна, както и селата Гагово и Бисер.

Журито вече има и нов член, който е учителят по литература госпожа Здравка Радева. Тя прие поканата да се включи в екипа на мястото на Неда Антонова, която пожела да се оттегли по лични причини.

Следващото заседание на журито ще бъде насрочено след приключване на общественото обсъждане, а евентуалното обявяване на текста – победител се предвижда за 3 април 2017 г.

Припомняме, че според регламента, журито не е задължено да се съобрази с резултатите от допитването и може да не излъчи победител в конкурса.

Освен да гласуват гражданите може да изкажат мнение и на електроннен адрес: himn@targovishte.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *