„Кандидатурата на Светла Бъчварова е неприемлива!”

След като стана ясна кандидатурата на Светла Бъчварова за водач на листата на БСП в Търговище, общинското ръководство на партията излезе с официално становище по случая. Местните социалисти не подкрепят и не приемат кандидатурата на Светла Бъчварова.

Те са изложили мотивите си в официално писмо до председателя на БСП Корнелия Нинова.

„Професор Бъчварова е нерaзпознаваема сред членовете и симпатизантите на БСП, както и сред голяма част от избирателите в областта, тя не се ползва с необходимия авторитет в средите на земеделските производители от района”, заяви общинският лидер на БСП – Търговище д-р Светослав Стефанов.

По думите на местната партийна структура, ако Националният съвет на БСП утвърди кандидатурата на Светла Бъчварова за водач на 28 МИР, това ще предизвика силна демотивация сред актива на партията, от чиято работа зависят резултатите в предстоящите парламентарни избори.

Търговищките социалисти издигат кандидатурата на Явор Куюмджиев за водач на листа. Той е подкрепен и от останалите общински партийни организации в областта – Попово, Омуртаг, Антоново и Опака.

Стана ясно още, че е стартирана и подписка в подкрепа на Куюмджиев, не само в Търговище, но в останалите търговищки общини.

„Очакваме, че новият стил на работа в БСП изключва изпращането на неизбираеми външни личности, особено след решенията на последния Конгрес на нашата партия”, категоричен бе д-р Стефанов по време на пресконференцията с медиите.

Другият мотив за издигане кандидатурата на Явор Куюмджиев е, че намират в негово лице обединител.

„Младежкото обединение на БСП беше съживено от Явор Куюмджиев. Toй ни oтĸpи, пoвяpвa в нac и от тогава до сега нe cпиpa дa ни пoдĸpeпя, ниe зacтaвaмe плътнo зaд нeгoвaтa ĸaндидaтypa. Никой друг от т.нар. „парашутисти” не би приел Търговище и областта толкова присърце, както го направи той”, заяви пред медиите Ивелина Арсова, зам.-председател на Младежкото обединение на партията и член на НС на БСП.

В срещата с журналистите взеха участие още oбщинcĸитe cъвeтници Илия Илиeв, Дecиcлaвa Πeтpoвa и Hиĸoлaй Злaтĸoв.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *