Новият областен управител на Търговище встъпи в длъжност

След като стана ясно, че новият областен управител на Търговище е Валери Симеонов, той и досегашният заемащ длъжността Светлин Бонев дадоха пресконференция за журналисти. 

„Работата ми като областен управител ще бъде свързана със  затвърждаване позициите на администрацията, с провеждането на честни, законни и прозрачни парламентарни избори”, заяви на първата си пресконференция новият областен управител Валери Симеонов.

От своя страна досегашният областен Светлин Бонев, каза пред журналистите, че не се чувства обиден от настъпилата промяна, гледайки прагматично на случващото се.

„Целта на служебния кабинет е единствено организирането и провеждането на предсрочните избори. Отричането на постигнати реформи до момента ясно показва, че амбициите на служебния кабинет са далеч по-големи, от тези за които е призван. 14-те областни управители, които са сменени са все от една политическа партия – ГЕРБ. Това показва тенденция, тъй като всичките новоназначени са свързани с БСП. Макар на пресконференция БСП категорично да го отрича, тази тънка червена нишка личи отвсякъде”, коментира Светлин Бонев.

По думите му промените са в правомощията на новия министерски съвет и той решава кой да прокарва държавната политика.

Досегашният областен управител заяви още в присъствието на медиите, че администрацията е управлявана успешно и се надява започнатите проекти да бъдат продължени от Валери Симеонов. Сред най-важните бе откроен този за извършване ремонт за енергийна ефективност на сградата на администрацията, възлизащ на стойност 750 000 лв.

В края на пресконференцията символично бе предаден печата на администрацията на новия областен управител.  Припомняме, че до рокадите в областните администрации се стигна, след като служебният премиер проф. Огнян Герджиков освободи 14 областни управители, сред които и този на Търговище.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *