В Търговище продължава кампанията на НАП „Влез в час с данъците 3”

В Търговище продължава кампанията на Националната агенция по приходите „Влез в час с данъците 3”. Лектори на НАП посетиха 1 СУ „Св. Седмочисленици“ в областния град, като аудиторията са ученици от 9 до 12 клас.

Целта на образователния проект на Агенцията е да се повиши данъчната им култура, като представя основни, базови знания за финансовата система в страната и защо е важно да плащаме данъци и осигурителни вноски.

Част от проекта е играта „Play за награда“, която тази година акцентира  върху данъчни видео уроци. Учениците могат да ги гледат на сайта www.vlezvchas.bg.   След края на всяко видео участниците регистрирали се в играта, могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за награди. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за спечелването на дрон, електронен четец, портативен говорител или камера за екстремни спортове.

В новия данъчен урок на НАП, публикуван на сайта, учениците могат да видят  какви мерки предприема Агенцията срещу сивата икономика и как тя влияе върху всички нас. До 20 февруари могат да отговорят на въпросите след урока и да спечелят страхотен портативен говорител! Колкото повече са събраните точки, толкова по-голям е шансът за печалба. „Play за награда“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *