Три фирми кандидатстват за строителството на „пробива Катрафилов”

Три оферти за участие в откритата процедура за избор на изпълнител на строителството на „пробива Катрафилов” постъпиха в Община Търговище.

Кандидатите внесоха документацията в указания срок до 23 януари и техническите предложения бяха отворени от комисия, назначена за целта. В момента се извършва оценка за съответствие, след което ще бъде направено класиране на предложенията. Очаква се изпълнителят да бъде определен през март, а по-късно да стартира и работата по пробива.

Предстои да бъде обявена поръчка и за избор на строителен надзор при изпълнението на строителството.

По т.нар. „пробив Катрафилов” ще бъде изградена нова улица, която ще бъде с две платна, по две ленти за движение в една посока. Ремонтът ще обхване участъците между ул.”Л. Каравелов” и ул.”В. Петлешков” и между ул.”В. Петлешков” и бул.”Трайко Китанчев”. Предвидено е изграждането и на два паркинга с общо 57 места и други.

Средствата за директното разширено трасе, в размер на 1,5 млн. лв., бяха отпуснати през 2016 г. от Министерския съвет след внесено искане от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров. 

Припомняме, че изграждането на „Катрафилов” е включено в действащия застроителен план на Търговище още през 1996 г., но поради липсата на финансиране не е направен през годините. Обектът беше включен в „Региони в растеж”, но изваден като недопустим, според мерките на програмата, и се наложи да се търсят други източници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *