В Община Търговище постъпиха първите дарения за Хитрино

Първите дарения за Хитрино вече постъпиха в Община Търговище в неделя сутринта. Предоставени са дрехи и завивки. Вещите се предават на централния вход на местната администрация и се изготвя опис за отчетност.

В началото на седмицата се очаква да има повече информация от какво имат най-належаща нужда пострадалите хора и семействата им. Това може да стане, след като жителите на селото се върнат в домовете си.  Към момента се очаква да се събират топли дрехи и завивки, предмети от първа необходимост и храни с по-дълга трайност. 

На апела на Община Търговище вече откликнаха и бизнесмени, които заявиха, че ще дарят средства и ще осигурят транспорт за извозване на предоставените вещи.

От Хитрино ще бъде разкрита и национална дарителска сметка, по която може да се превеждат средства.

Ръководството на Община Търговище благодари за съпричастността на всички към трагедията и желанието да се помогне на нашите сънародници.

Кръвният център на болницата в Търговище днес работи извънредно до 15 часа и приема всеки, който желае да даде кръв за ранените.

В понеделник, в 9.30 часа, в храм „Св. Иван Рилски” в Търговище и в джамията ще бъдат отслужени панихиди за загиналите и молитва за спасението на пострадалите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *