Започва коледният и новогодишен базар

Традиционният коледен и новогодишен базар, за търговия на открито, ще се проведе от 09.12.2016 г. до 05.01.2017 г.

В Община Търговище вече са постъпили заявления за увеселително влакче, детски атракцион за ловене на предмети и продажба на ръчно изработени коледни сувенири.

Определените места за базара са: площад „Независимост”, ул. „Цар Симеон” (Цветарска улица) и алеята към Драматичен театър – Търговище. Всеки търговец може да продава стоки, свързани с коледните и новогодишни празници: печатни произведения, украса, сурвакници, сувенири, детски играчки, подаръци и др.

Желаещите да участват в  базара ще имат възможност да наемат шатра или терен. Таксата за  ползване на място за продажба на площад „Независимост” и алеята към Драматичен театър  е 0.70 лв. за кв. м. на ден, а за стационарните увеселителни съоръжения е 0.20 лв. за кв.м. на ден. Таксите се заплащат на контрольорите към Общинско предприятие „Социални и охранителни дейности”, след  получаване на разрешение за ползване по предварително одобрена схема. Местата за разполагане на преместваемите обекти и съоръжения са определени от дирекция „Устройство на територията” и съгласувани с гл. архитект на община Търговище. 

Заповедта на кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров е публикувана в сайта на общинска администрация: www.targovishte.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *