Училището за деца с увреден слух в Търговище отбеляза 105 години

Специално училище за ученици с увреден слух „Свети Иван Рилски“-Търговище отбеляза 105-та годишнина от създаването си.

По случай празника, възпитаниците на училището бяха подготвили специална тържествена програма. Децата и младежите поздравиха своите гости, изпълнявайки  песни с жест и мимика под ръководството на Тодорка  Димова и Антония Колева.  Гост на празника бяха танцьорите от Школата за модерен от балет „Вега“ към Младежки дом с ръководител Марианна Савова. А друга дейност в празничния за училището ден бе волейболния турнир между ученици – юноши и девойки  и учители.

От ръководството на училището споделиха, че на учениците им предстои Държавно първенство за юноши и девойки с увреден слух в гр. София и Коледен турнир в Търговище, в който също ще вземат участие. Дияна Минева, главен учител в СУУУС „Свети Иван Рилски” разказа, че в навечерието на празника учениците и учителския колектив са реализирали успешно проект по Националната програма „За чиста и околна среда – 2016 г”. Темата, по която са работили е  „Обичам природата и аз участвам”. Вдъхновени от това всички с общи усилия създали еко- кът, в който ще бъдат провеждани часове в реална природна среда.

„Опитахме се да съхраним и продължим традицията на основателите на училището за обогатяване с разнообразни растителни видове на училищния парк. А създаденият интериор предоставя условия за отмора на зрението и подобряване на компенсаторните му възможности”, разказа още Дияна Минева.

Към момента в училището се обучават деца от цяла Североизточна България, а зад гърба си СУУУС „Свети Иван Рилски” – Търговище е било удостоявано с редица отличия, сред които „Златна значка на Съюза на глухите в България”, „Медал за особени заслуги на Съюза на глухите в България” и др. Директорът на училището Росен Милачков пък е носител на Почетно отличие „Неофит Рилски“ за високопрофесионална дейност в системата на МОН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *