Търговище посрещна нови преподаватели по китайски език

На пресконференция в Община Търговище бяха представени новите преподаватели по китайски език в града ни. Те са Джун Тиню и Ху Сюей.

В пресконференцията взеха участие кметът д-р Дарин Димитров и директорът на І ОУ ”Хр. Ботев” Димитър Алексиев.

dsc02752

Занятията на младите учители ще започнат тази седмица. Очаква се в групите, които ще се сформират, да се включат над 100 ученици в пет училища в града. Групи по китайски ще има в 3 детски градини и в Регионална библиотека „Петър Стъпов”, съобщи Алексиев. Той подчерта, че благодарение на добрите партньорски отношения с Община Търговище и ползотворното сътрудничество с Института „Конфуций” за 4 година продължава командироването на доброволци, които да преподават. Заради повишения интерес към изучаването на езика в града има двама преподаватели, които ще работят 10 месеца.

Джун Тиню е магистър по китайски и английски език. Ху Сюей е член на международния доброволчески корпус, създаден от Института Конфуций за преподаване на китайски език. Основното й образование е свързано с преподаване на езика на чужденци. Според нея България е развита страна и известна като райската градина на Господ. Двете преподавателки казаха, че Търговище е привлекателен град, с приветливи и гостоприемни жители.

По време на пресконференцията д-р Димитров сподели и новите около подготовката на побратимяването с китайския град Хъфей, подчертавайки важността му за привличането на инвестиции в Търговище. Кметът  пожела ползотворна работа на преподавателите и ги увери, че ще срещнат топъл прием в нашия град, където има много приятели на Китай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *